Detoxen in Spa, 3-daagse ontgiftingskuur

Sap- en soepvasten, all-in vanaf 399 euro p.p.

Een detox- of ontgiftingskuur kan uw gezondheid enorm goed doen en u kunt er flink van afslanken. U kunt een sapvastenkuur meermalen per jaar toepassen. Voor een gezonde ontgifting van uw lichaam kunt u het beste minimaal 12 dagen reserveren. Detoxen in Spa kan een mooie opstap zijn naar betere voedingsgewoonten in het algemeen.

Persoonlijke begeleiding en advies

Kiest u voor de milde detoxkuur van Hotel la Heid des Pairs dan krijgt u persoonlijke begeleiding en voedingsadvies. Zowel vooraf als om de goede resultaten van uw sapvastenkuur te behouden. U ontvangt vooraf tips en een eetplan om uw voeding geleidelijk aan te passen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op de sap- en soepvastendagen in ons hotel. Tijdens uw vastenkuur krijgt u ook uitgebreide informatie. Over detoxen, gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Compleet met overzichten en checklisten. 


Elke maandag (*) kunt u bij ons terecht voor het 3-daagse detox-arrangement. 

Vanaf 399 euro p.p. inclusief voorbereiding en nazorg

(*) in voor- en naseizoen, op aanvraag

Waarom detoxen in Spa?


(Slechte) gewoonten veranderen is niet eenvoudig. Zeker niet als je een druk leven leidt, waarbij je al aan 1001 dingen moet denken. Een dieet volgen, stoppen met roken, gezonder gaan leven: een goed begin is het halve werk. Met onze detoxformule kunt u dat goede begin zeker maken!

3 dagen en 3 nachten in Spa

Tijdens de detoxkuur van Hotel la Heid des Pairs verblijft u 3 dagen en 3 nachten in Spa. Dan bent u even lekker weg, óók van alle slechte gewoontes! In ons comfortabele hotel met open haard en zonnige tuin heeft u even alle tijd voor uzelf. Omringd door de gezonde buitenlucht van de Belgische Ardennen kunt u zich helemaal richten op uw eigen welzijn. Tijdens de 3 milde vastendagen krijgt u all-in verzorging. Dit omvat alle "maaltijden" (sappen en soepen) die u nodig heeft, begeleide wandelingen en 2 bezoeken van de Thermen van Spa.

De totale kuur van Hotel La Heid des Pairs is een minivakantie voor lichaam en geest, waarmee u een belangrijke stap kunt zetten naar een gezondere levensstijl èn waarin u flink kunt afvallen!

Totale kuur: ca. 12 dagen


Bij voorkeur begint u de kuur minimaal 5 dagen voor aankomst in het hotel. Stapsgewijs past u uw eetpatroon aan. U ontvangt hiervoor uitgebreide en duidelijke instructies. Inclusief een eetplan en voedingstips. Zo wordt de kuur geen "crash-dieet"en vermijdt u al te heftige ontwenningsverschijnselen tijdens het sapvasten.

Geen hongergevoel

Het programma is vrij gemakkelijk en zonder hongergevoel vol te houden. We gebruiken gewone producten die makkelijk verkrijgbaar zijn bij de supermarkt of biowinkel. We verkopen zelf geen producten en praten u die ook niet aan!

Tijdens de kuur dient u gebruik van alcohol, cafeïne en tabak drastisch te minderen, maar liefst helemaal achterwege te laten.

In het hotel wordt NIET gerookt. 

NB: Er zijn situaties waarin u beter niet kunt detoxen. Zie hiervoor onderstaand kader.

Aanmelden, betalen


U kunt zich per e-mail aanmelden voor de kuur via detox@laheid.be

Geeft u daarbij AUB aan of u allergisch bent voor bepaalde soorten groente of fruit, en ook of u medicijnen gebruikt voor hart-, bloedvaten- of cholesterolproblemen. Ik houd hiermee bij het samenstellen van de kuur graag rekening.

Aanbetaling 50%

Omdat ik u ter voorbereiding zeer uitgebreide informatie opstuur en ook vooraf al inkopen doe voor uw vastenkuur, vraag ik een aanbetaling van 50% van het totaal verschuldigde bedrag. Dit is "non-refundable" - ik kan het u helaas niet teruggeven als u eventueel zou moeten annuleren. 

U kunt de (aan) betaling doen op rekening:


Wanneer NIET detoxen ?

Er zijn een aantal situaties, waarin u beter niet zelfstandig een detox- of ontgiftingskuur kunt doen:

Als u al langere tijd depressief of zwaarmoedig bent; Als u anorexia nervosa of boulimia heeft ; Bij psychische ziekten, zoals manische depressiviteit, schizofrenie en endogene depressiviteit; Bij acute “Burn-out”; Als u, om welke reden ook, ernstig verzwakt of vermagerd bent; Bij diabetes; Bij ziekten van hart en/of bloedvaten, lever of nieren; Bij acute infecties of als u een maagzweer heeft; Als u jicht heeft; Bij long- of schildklieraandoeningen; Als u kanker heeft; Als u zwanger bent

Raadpleegt u in bovenstaande gevallen en bij twijfel a.u.b. eerst uw arts of behandelend geneesheer voordat u tot het volgen van een detox- of ontgiftingskuur besluit! Vermeld bij inschrijving altijd als u medicijnen gebruikt ; óók als dit homeopatische en/of vrij verkrijgbare medicijnen zijn!