Hotel Grand Prix Formule-1 Spa-Francorchamps: 15 minuten van het circuit

Hotel Grand Prix F1 2018, Spa-Francorchamps

Nog enkele hotelkamers vrij in Spa voor de Formule-1 Grand Prix in Spa-Francorchamps, augustus 2018. In het heerlijk rustige Hotel La Heid des Pairs, op 15 minuten van het circuit Spa Francorchamps en 5 minuten van het bruisende centrum van Spa.

Voor de Grand Prix 2018 hebben wij nog  enkele kamers vrij vanaf 395 euro per nacht voor 2 personen. Minimum verblijf 3 nachten.  HIER KUNT U DIRECT BOEKEN (veilige verbinding via Hoteliers.com)

  • Inclusief luxe ontbijt en toeristenbelasting. 
  • Betaling niet restitueerbaar: kort na reservering wordt het verschuldigde bedrag van uw creditcard afgeschreven.
  • Extra bed: 125 euro p.p. incl. ontbijt

U kunt reserveren via: info@laheid.be, of telefonisch: +32 (0) 87774346

TEXT OF THIS OFFER IN ENGLISH - ANGEBOT AUF DEUTSCH - OFFRE EN FRANCAIS

Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld; dit geldt ook voor de Grand Prix 2015. Het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt. Het eerste circuit van Spa Francorchamps was 14 km lang en vanaf 1921 in gebruik. Het liep over de openbare weg tussen Francorchamps en Malmedy tot Burnenville, daarna naar Stavelot en via de Route de l' Eau rouge terug naar Francorchamps. Nu is het beroemde Formule-1 circuit Spa-Francorchamps nog slechts 7 km lang, en volledig gereserveerd voor het racen: de 24-Uurs race van Spa Francorchamps vindt er sinds 1924 plaats en de Grand Prix F1 van Belgie wordt sinds 1950 op het circuit van Francorchamps gereden.

Hotel la Heid des Pairs heeft een enorme omheinde tuin met eeuwenoude bomen, een privé parking en een openlucht zwembad. U kunt er gratis en veilig parkeren, ook tijdens de Grand Prix van Spa-Francorchamps. In overleg ook met een kleine trailer of aanhanger en niet zichtbaar vanaf de weg. Alle kamers van Hotel la Heid des Pairs hebben een eigen badkamer met WC en douche of bad. Voordelige tarieven, ook tijdens de races op het circuit Francorchamps.

Gratis WIFI in het hele hotel. Nederlandse eigenaars. Homovriendelijk. Het hele jaar open. Huisdieren niet toegelaten.

Hotelkamers tijdens de Formule-1 races, Grand Prix Spa-Francorchamps

Ook tijdens de races op het circuit van Spa-Francorchamps kunt u bij Hotel la Heid des Pairs een voordelige kamer boeken. Het ontbijt is alleen bij de Grand Prix Spa-Francorchamps inbegrepen.

Hotel La Heid des Pairs, Spa: rust en ruimte nabij circuit Spa-Francorchamps

Circuit Spa-Francorchamps, 15 min. van hotel La Heid des Pairs in Spa

Circuit Spa-Francorchamps, 15 min. van Hotel La Heid des Pairs, Spa

Veilig parkeren bij hotel La Heid des Pairs in Spa

Parkeren tijdens races, met aanhanger in overleg mogelijk

Centrum en Casino van Spa, 1500 meter

Circuit Spa Francorchamps: geschiedenis

Het eerste circuit van Spa Francorchamps was 14 km lang en vanaf 1921 in gebruik. Het liep over de openbare weg tussen Francorchamps en Malmedy tot Burnenville, daarna naar Stavelot en via de Route de l' Eau rouge terug naar Francorchamps.  De eerste wedstrijd voor motoren op het circuit Spa-Francorchamps werd georganiseerd in 1921, de eerste autorace kwam er in 1922. Eén jaar na Le Mans, in 1924, vond de eerste 24-urenwedstrijd voor auto’s plaats. Sinds 1939 heeft het circuit een unieke bocht: “De Raidillon” nabij l’Eau Rouge. Deze is inmiddels wereldberoemd en wordt nog steeds gevreesd en aanbeden door de coureurs. De Raidillon werd verschillende malen aangepast i.v.m. toegenomen veiligheidseisen, ook van de FIA.
Vanaf 1950 werd op het circuit Spa-Francorchamps jaarlijks de Grand Prix Formule 1 van België georganiseerd. Na enkele dodelijke ongevallen in de jaren 60 zwol het protest van de piloten tegen het ultrasnelle en onveilige circuit aan. In 1969 bleef de F1 voor het eerst weg, en in 1970 werd voorlopig de laatste Grand Prix gereden. De  races zoals de 24-uur  en de 1000 km van Spa-Francorchamps bleven echter doorgaan op het oude tracé. In 1979 werd het vernieuwde, tot 7 km ingekorte en bochtigere circuit van Spa Francorchamps  in gebruik genomen.
Op het circuit werd overigens ook de Grand Prix-wegrace van België verreden, een wedstrijd voor de Grand Prix motorfietsen. De Grote Prijs van België F1 kwam pas in de jaren ‘80 terug naar het circuit van Francorchamps, toen ook de aanpassingen aan de stands in verband met de veiligheid voltooid waren.  Tot het jaar 2000 bestond ook het nieuwe tracé nog voor de helft uit gewone rijkswegen, open voor het gewone verkeer buiten de wedstrijddagen. Enkel het stuk van "Les Combes" tot net voor "Blanchimont" werd uitsluitend voor het racen gebruikt. Sinds 2000 is het circuit een permanent afgesloten racecircuit en werd een nieuwe openbare weg aangelegd ten oosten van het circuit.
Motoren,  raceauto’s en sportwagens die vanaf 1921 op het circuit van Francorchamps gereden hebben zijn te zien in het museum van het circuit, gevestigd in de Abdij te Stavelot.

Hotel la Heid des Pairs, rustige locatie in Spa

Hotel la Heid des Pairs is maar 10 minuten verwijderd van het circuit Spa-Francorchamps. U zult er genieten van de rust en de royale, comfortabele kamers. Om het even aan welke races u deelneemt op het prachtige Formulie-1 circuit van Francorchamps. Daarnaast bent u in een oogwenk in het gezellige centrum van Spa, met alle voorzieningen en bezienswaardigheden: restaurants met terrassen in de zomer, supermarkten, een scala aan winkels, musea en monumenten. In de bosrijke omgeving van Spa kunt u heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken: kortom er is voor elk wat wils rondom de races op het circuit van Spa-Francorchamps.

Vraag naar onze voordelige tarieven, vroegboekkorting en groepsreducties. Ook tijdens de races op het circuit van Spa-Francorchamps. Zoals de Spa Classics races, de Porsche Cup, de 6 uur van Spa, de 24 uur van Spa-Francorchamps, Renault World Series, 25 Hours VW Fun Cup, Spa Six Hours Classic, 24 Heures de Spa-Francorchamps, Spa-Francorchamps Classic Races, 1000 Km of Spa, Bikers' Festival, Spa 6 Hours Classics Races (met Ford GT40’s, E-type Jaguars, Bentley 4.5’s, Brabhams, Lola T70 and Ferrari 250LM), de Grand Prix, de Porsche Sport Cup, het Spa Race Festival, ADAC, Bikers' Classic, Spa Italia, Spa Euro Race (Formula Abarth, Dutch Supercar Challenge, International GT Open, European F3 Open, Dunlop Special Open Trophy), Racing Festival, 24 Hours 2CV, Porsche Francorchamps Days of wat we nog vergeten zijn.